Faymonville köyünde hiçbir zaman, hiçbir Türk'ün yaşamadığını belirten köylüler, kendilerine asırlardır "Türkler" dendiğini, "Türk Köyü"nün insanları olduklarını söylüyor, kendilerini "Faymonville Türkleri" olarak tanıtıyorlar.
Köy halkına Türk denmesine ilişkin iki yaygın rivayet vardır. İlki, 16. ve 17. yüzyılda Avrupa'daki Osmanlı fetihlerinden zarar görenler için yapılan yardımlara Faymonville köylülerinin katılmamasına tepki olarak Türk adıyla anılmaya başlar. İkinci rivayete göreyse, köy halkı Osmanlılara karşı yapılacak bir Haçlı Seferi'ne katılmayı reddedince Türk ismi takılır.
Kilisenin çağrılarına gerektiği gibi uymayan, asker ve vergi verme konusunda sürekli zorluk çıkaran Faymonville sakinlerine, Müslümanların çıkarlarına hizmet ettikleri, Hristiyanlık âleminin düşmanı ve Türklerin dostu olmak suçlamasıyla kendilerine Türk adı takılır.
Köyün yaşlılarının anlattıklarına göre II. Dünya Savaşı’nda bütün Belçika'yı istila eden Nazi ordusu köydeki Türk bayraklarını görünce köye hiçbir zarar vermeden geri çekilmişlerdir.
Faymonville'in bir de RFC Turkania Faymonville ( Genç Türkler Birliği ) isimli futbol kulübü vardır. Amatör ligdeki maçlarına her zaman Türk bayrakları eşliğinde çıkıyor, kulübün ambleminde de bu bayrak yer alıyor.
Faymonville sakinleri Türk adını ve bayrağını birçok farklı konuda kalıcı hale getirmişler. Türk bayrağını simgeleyen figürler, Türk bandosu, Birleşmiş Türk Gençlik Derneği, Le Vieux Sultan restoranı ve oteli, eski belediye binasında mevcut Türk unsuru işlenmiş bayrak, flama ve figürleri görmek mümkün.
Köyün Türk özelliği her yıl Şubat ayında düzenlenen karnavalda yaşatılmaktadır. Karnavalda köy halkı Türk kostümleri giyerek; ellerinde Türk bayraklarıyla resmigeçit yapmaktadırlar.