Sayfalar

11 Mart 2015 Çarşamba

İsviçreli Michael Sauser

1998 yılında Alman ZDF Televizyonunda Thomas Gottschalk'in sunduğu "Bahse Var Mısın (Wetten Das)?" adlı yarışma programına başvuran, İsviçreli Michael Sauser 188 ülkenin ulusal marşını notasıyla birlikte söyleyebileceğini iddia etti. Yarışma isteği kabul edildi ve yarışma günü jürinin seçtiği beş ülkenin ulusal marşının okunması kararlaştırıldı. Seçim yapıldı, marşları okunacak ülkeler sırayla; Çin, Mısır, Tayland, Bosna-Hersek ve Türkiye idi.

Michael Sauser, ilk dört ülkenin marşını başarıyla okuyunca, jüri yeterli bularak yarışmayı kazandığını ve Türk ulusal marşının okunmasına gerek olmadığını söyledi. Ancak Michael Sauser "Hayır, madem ki Türk bayrağını da seçtiniz, Türk ulusal marşını da söylemek istiyorum." dedi.

Bunun üzerine, jüri ve yapımcı isteği kabul etmek zorunda kaldı. Orkestra hazırlandığında, Michael Sauser salona dönerek "Ancak, Türk ulusal marşı ayakta dinlenir; kalkmanızı rica ediyorum." dedi. Katılımcıların şaşkın davranışları biraz sonra Michael Sauser'un ricasını yerine getirmeye dönüştü ve Michael Sauser, o güzel aksanıyla Türk ulusal marşını muhteşem şekilde icra etti.