Sayfalar

12 Mart 2015 Perşembe

Faranjit

Bu hastalık aşırı nemli ve havası kirli şehirlerde daha fazla ortaya çıkar.

Kronik faranjitiniz varsa, rahatsız değilseniz bile arada bir, tuzlu su ile gargara yapabilirsiniz.

Günde birçok defa, 1 çay kaşığı balı ağızda eritebilirsiniz.

Bir tatlı kaşığı kekik, bir tatlı kaşığı kimyon, bir çay bardağı sirke ve bunların üzerine iki bardak su ilave ettikten sonra kaynatın ve soğuduktan sonra ise gargara yapın.

Kaynatılmış 1 su bardağı sıcak suya 1-2 çay kaşığı bal karıştırın. Bu çaya aynı miktarda papatya, anason, adaçayı, nane, rezene, kekik ya da civanperçemi çayı da karıştırılabilirsiniz. Bu karışım ile günde birçok kez gargara yapabilirsiniz. 

Kaynamakta olan suyun içine, adaçayı atın. 10 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra, süzün. Günde 3 defa, özellikle sabahları dişlerinizi fırçaladıktan sonra ve akşam yatmadan 2 defa gargara yapın. 3–4 gün içinde faranjitinizi ve bademcik iltihabınız geçecektir.

Bu illet zaten burnunuz tıkalı iken ağzınızdan nefes aldığınızda ortaya daha çok çıkıyor. Odaya bırakacağınız ılık suyun içine biraz buğuseptil koyduğunuzda, gece boyunca daha rahat nefes alırsınız.

Ayrıca ayaklarınızın altında süreceğiniz biraz vicks ( sonra kalın çoraplarınızı giyip yatıyorsunuz ) ise soğuk algınlığına karşı mücadelenizde ve gece öksürüğünüzü kesmede yardımcı olabilir.

Aşağıdakilerden uzak durmanızı tavsiye ederim;
Soğuk hava, soğuk zemin, 
Rüzgar,
Tozlu ortam,
Sigara veva sigara dumanı,
Alkol,
Gazlı içecek,
Çok sıcak ya da çok soğuk yiyecek / içecek tüketmek,
Turşu, acı, ekşi, limon, sirke

Gördüğünüz üzere bunlar direncinizi düşürür ve hastalığa zemin hazırlar. Zaten kronik ise uykuda hazır bekliyordur. Bunlar aynı zamanda hassas faranjitinizi tahriş etmektedir.

Şu aşağıdakiler ise faydalıdır;
Sarımsak tüketmek,
Ada çayı,
Uyuduğunuz odanın iyi ( ama çok değil ) nemlendirmiş olması,
Sıcak ve mümkünse güneye bakan bir ev

Yanan odunla ısınan odada nemlilik en ideal derecededir, çünkü odun yanarken buhar çıkartır. Fakat bunu, şehirlerde uygulamak güçtür.

Kaloriferli evinizi nemlendirmek için peteklerin üzerine su dolu bir kap ya da hafif nemli bir havlu koyabilirsiniz.

Geçmiş olsun