Sayfalar

7 Şubat 2015 Cumartesi

Spartaküs

Dizi 3 ana ve 1 ara sezon olmak üzere toplam 4 sezondan oluşuyor.

1. sezon - Kan ve Kum; ( 1 - 13 bölüm )  Trakyalı asker Spartaküs'ün köle oluşunu ve bir gladyatör haline gelişini anlatmaktadır. Dizinin ikinci sezon çekimleri ise Spartaküs karakterini canlandıran Andy Whitfield'a kanser teşhisi konulması sebebiyle ertelenmiştir. Daha sonraları kanseri yenen Whitfield'ın yeni sezon çekimlerine başladığı açıklanmış ancak hastalığının nüksetmesi üzerine diziden çıkarılmıştır. Sonrasında ise Liam McIntyre ile anlaşılmıştır. Bu yüzden ikinci sezona geçtiğinizde kafanız karışabilir.

Andy Whitfield - ilk Spartaküs
Liam McIntyre - ikinci Spartaküs
Dizinin ikinci sezonunun gecikmesi nedeniyle "Arenanın İlahları" isimli 6 bölümlük ara sezon yayınlanmıştır. Bu sezonda ise eski Capua Şampiyonu olan Gannicus isimli gladyatörü tanıyoruz. Bu sezonu, ana karakterlerin geçmişleri anlatıldığı için 1. sezondan ya önce ya da sonra izleyebilirsiniz.

Gannicus
2. sezon - İntikam; ( 14 - 23 bölüm ) yoldaş gladyatörleriyle birlikte ustaları Batiatus'u öldürüp gladyatör yetiştirme okulundan ( ludus ) kaçtıktan sonra yaşadıklarını görüyoruz. 

3. sezon - Lanetlilerin Savaşı; ( 24 - 33 bölüm ); gladyatörler ve kaçan diğer köleler kurdukları ordu ile Roma'ya karşı bir savaş başlatırlar.

Dizide bol bol erotizm, Pompei kazılarında ortaya çıkanları gözler önüne seren sapkınlıklar, kan, hırs ve entrika bulabilirsiniz.


Son ve en büyük karşılaşmada, onlarca kişiyi geçerek Roma'lı komutana ulaşır. Onca yorgunluğa ve yarasına rağmen hak ettiği cezayı verecek iken arkadan yağan ciritler ile ağır yara alır ve arkadaşlarının yardımıyla savaş meydanını terk eder. Gerçekten de cesedi savaş meydanında bulunamamıştır. Arkadaşları tarafından mezarına bir kalkan bırakılır. Kalkan üzerindeki "Kırmızı ejderha" aslında her şeyi başlatan simge idi ve dizide defalarca karşımıza çıkar.